01 mrt Vacature: Documentalist / Technisch Schrijver

Relyon is ter versterking van de afdeling Software-ontwikkeling (R&D) op zoek naar een:

Documentalist / Technisch Schrijver

 

Functieomschrijving

Om de kwaliteit van onze gebruikersdocumentatie naar een hoger niveau te tillen, zijn we bij Relyon op zoek naar een Documentalist / Technisch Schrijver. Heb jij een passie voor schrijven en ben je communicatief ijzersterk? Weet jij uitstekend de vertaling te maken tussen de technische functionaliteit van de software, en documentatie die voor de eindgebruiker goed te begrijpen is? Dan is deze functie als Documentalist jou op het lijf geschreven!

 

Je opereert zelfstandig in een klein scrumteam van drie ontwikkelaars, een tester en een teamleider. Jouw hoofdtaak bestaat uit het opstellen, publiceren en beheren van de gebruikersdocumentatie van onze Relyon Service Management software. Deze documentatie omvat niet alleen de online handleiding, maar ook de release notes en de content op onze helpdeskportal. Jij weet je als geen ander te verplaatsen in de gebruikers van onze software: hoe zetten zij onze software in en hoe kan de documentatie hen daar het beste bij helpen?

 

Met jouw ervaring in het publiceren van softwarehandleidingen adviseer je onze organisatie daarnaast over het gebruik van de juiste tool. De reeds aanwezige gebruikersdocumentatie dient te worden geëvalueerd en geactualiseerd. Om alle processen en functies van de software te kunnen beschrijven, ga je actief de organisatie in om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Daarnaast ben je niet bang om zelf de software in te duiken om de werking van functionaliteiten te testen. Het is voor jou een koud kunstje om complexe processen vervolgens op een eenvoudige en duidelijke wijze te documenteren.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Hbo of wo-opleiding in de richting van Informatiekunde, Nederlands, Communicatie of Bedrijfsjournalistiek
 • Uitstekende schriftelijke en verbale beheersing van Nederlands en Engels
 • Ervaring met het schrijven van gebruikersdocumentatie
 • Ervaring met het structureren en toegankelijk maken van technische content
 • Je bent analytisch, nauwkeurig en denkt vanuit de eindgebruiker
 • Kennis van softwareontwikkeling is een pré

 

Wat kun jij van ons verwachten?

 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie met veel vrijheid voor 24-40 uur per week
 • Professionele en informele werkomgeving
 • Een jaarlijks opleidingsbudget dat je zelf kunt invullen
 • Werken voor aansprekende opdrachtgevers uit de top van de servicewereld
 • Ruimte voor eigen initiatief en een grote mate van zelfstandigheid
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Over Relyon

Wij zijn Relyon: al meer dan 15 jaar een belangrijke speler op het gebied van service-automatisering. Onze software, Relyon Service Management, zet de toon in de markt en is volledig van Nederlandse bodem en in eigen beheer. Op ons kantoor in Nootdorp zijn we met inmiddels 20 mensen dagelijks bezig om RSM te verbeteren en onze klanten blij te maken. Kom jij ons helpen?

 

Sollicitatieprocedure

Om te solliciteren stuur je jouw motivatie met cv naar contact@relyon.nl. Voor meer informatie kun je onze website www.relyon.nl bekijken, een e-mail sturen naar contact@relyon.nl of bellen met 015-310 02 08.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.